dimecres, 14 de novembre del 2012

Definició de la part experimental

Els projectes del Club de Ciència ja comencen a tenir cos!

Avui dimecres la recerca va continuar al Club, encara que per les característiques especials del dia alguns alumnes no van venir.

Avui el que es va tractar és de començar a definir la part experimental de cada un dels projectes. Practicament, la introducció ja esta finalitzada en quasi tots els treballs. El resultat de la reunió personalitzada va ser el següent:

  • Cor: la Judith i la Joana van portar materials d'alguns dels experiments projectats i vam definir un altre experiment relacionat amb el funcionament del cor, amb la possibilitat de modelitzar la quantitat mitjana de sang que surt d'un cor com a conseqüència d'un batec.
  • Dermatologia: la Júlia ha mostrat la capsa on es farà tot l'estudi dels efectes que produeixen les diferents radiacions sobre alguns dels productes que es posen sobre la pell. També ha mostrat tota la part elèctrica ja muntada i ha enviat alguna imatge dels materials utilitzats.
  • Celíacs: el grup s'ha posat en contacte amb el Dr. Herrero, un especialista en celiaquia de l'IMIM, de l'Hospital del Mar a Barcelona. Han escrit un correu electrònic amb les propostes del treball i les idees que ja tenen treballades perquè faci una ullada i pugui assessorar en el desenvolupament del projecte. També s'ha demanat una reunió.
  • Ceguera: vam treballar en un dels punts importants del treball, el sistema per avisar a persones amb visibilitat reduïda o nul·la en passar un semàfor o un carrer. Les idees treballades poden ser molt interessants i es tracta aquests dies de veure si es poden posar en pràctica.
  • Acústica: no s'ha fet res ja que el grup no va assistir-hi.
  • Astronomia: s'ha seguit en el desenvolupament de la introducció i s'ha mirat els resultats obtinguts fins ara en el càcul de la densitat dels objectes que actuaran com a "meteorits" en la simuació experimental.
La idea per a la propera sessió és anar als laboratoris i començar a treballar en la part experimental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada